+31 (0)20-26 19 630
Virtueel Kantoor: is dit het nieuwe normaal?

Virtueel Kantoor: is dit het nieuwe normaal?

Een virtueel kantoor werd ooit beschouwd als een nichemarkt, en nu maken bedrijven in heel Nederland (en de wereld) gebruik van de mogelijkheid om hun zakelijk adres op een prestigieuze locatie te hebben zonder de kosten en moeilijkheden van het fysiek huren van de ruimte. Wat is er veranderd?

COVID-19 en de verschuiving naar telewerken

Om te beginnen heeft de Covid-19 pandemie de manier waarop we onze kantoorruimtes organiseren, misschien voor altijd veranderd. Covid-19 schudde het traditionele idee van een kantoorruimte door elkaar: het fysieke kantoor, met werknemers die lange reizen maken om aan hun bureau te zitten, e-mails te sturen en taken uit te voeren met behulp van software waartoe ze thuis toegang hebben.

Sinds face-to-face vergaderen een gevaar voor de gezondheid werd, moesten bedrijven zich aanpassen en flexibel zijn. Werknemers over de hele wereld gingen telewerken vanuit huis. De aanvankelijke drukte was hectisch: bedrijven werden gedwongen om alle persoonlijke vergaderingen te verplaatsen naar virtuele kantoorruimtes, zoals Zoom, Slack en Teams, terwijl werknemers moeite hadden om een ​​balans te vinden tussen het privéleven en de stress van de pandemie.

Verrassende statistieken over werken op afstand hebben ertoe geleid dat kantoren hun model heroverwegen

Op een gegeven moment had iedereen het onder de knie, en nu zegt 66% van de werknemers dat ze het liefst vanuit huis zouden willen blijven werken, als ze de keuze zouden krijgen. Terwijl sommigen moeite hadden om zich naast hun andere verplichtingen thuis te concentreren, genoten velen van de grotere flexibiliteit die ze kregen door op afstand te werken.

De voorkeur van werknemers voor meer flexibiliteit is slechts één factor die ertoe heeft geleid dat 82% van de bedrijven zegt dat ze van plan zijn om in de toekomst een hybride werkmodel te blijven gebruiken – dat wil zeggen dat werknemers een deel van de tijd op afstand kunnen werken. Wat voor bedrijven misschien als een verrassing kwam, is dat werken op afstand de productiviteit niet vermindert en in sommige gevallen zelfs de productiviteit verhoogt.

Als dezelfde kwaliteit van werk net zo productief kan worden bereikt in een afgelegen virtuele kantoorruimte, dan lijkt de rechtvaardiging om terug te gaan naar het oude model van fysieke kantoorruimtes uit elkaar te vallen. Het is duurder om een ​​fysieke kantoorruimte te hebben die mensen kunnen gebruiken. Huur, reiskosten woon-werkverkeer, meubilair, uitrusting, schoonmaak, receptie, etc. tellen allemaal op. En voor de extra kosten lijkt het weinig voordeel op te leveren.

Natuurlijk kan een bedrijf helemaal niet zonder kantoor – ze hebben een adres nodig voor inschrijving bij de kamer van koophandel (KVK), een zakelijk adres voor correspondentie met klanten, een postadres en de ruimte om soms wat werk te doen weg van thuis en vergaderen met teamleden en klanten.

Virtueel kantoor: een oplossing voor bedrijven

Dit is precies waar een virtueel kantoor om de hoek komt kijken. Met een Virtual Office van Amsterdam Coworking kan een bedrijf een virtueel adres in Nederland hebben zonder een fysiek kantoor te huren. Een in Nederland gevestigd bedrijf kan nog steeds gebruik maken van flexplekken of de vergaderruimte voor wanneer face-to-face samenwerking met medewerkers en klanten gewoon niet te vermijden is.

De rest van de tijd wordt er geld bespaard op het huren van een kantoorruimte terwijl medewerkers werken waar ze ook zijn. Of dat nu thuis is of op een zonovergoten terras van een plaatselijk café, wij zijn hier niet om te oordelen!

U hoeft zelfs niet eens in Nederland te zijn om een ​​virtueel kantoor te huren bij Amsterdam Coworking – u heeft de waarde van een geregistreerd zakelijk adres in Amsterdam, zelfs als u in Berlijn, New York of ergens woont en werkt. warm en tropisch (als jij dat bent, zullen we ons best doen om onze jaloezie te bedwingen!)

De toekomst voor uw bedrijf

Misschien maakt uw bedrijf al deel uit van de wereldwijde verschuiving naar hybride / extern werken en bent u het moe om te betalen voor een vrijwel leeg fysiek kantoor. Misschien is uw bedrijf net begonnen en wilt u de opstartkosten voor kantoorhuur laag houden. Misschien heeft uw bedrijf niet eens werknemers en is een kantoorruimte dus gewoon niet nodig. Ongeacht in welke categorie u valt, uw bedrijf kan er baat bij hebben om over te stappen naar een virtueel kantoor. We kunnen niet met zekerheid zeggen of dit het ‘nieuwe normaal’ zal zijn in een post-pandemische wereld, maar we weten wel dat de voordelen moeilijk te ontkennen zijn.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in een virtueel kantoor bij Amsterdam Coworking!

Amsterdam Coworking logo

Interesse in een luxe flexwerkplek, vergaderruimte of een virtual office?

Neem contact op
Wijzig taal: